Lina en kat en hond

Aanvankelijk startte ik als coach voor hondenliefhebbers, maar al snel groeide het verlangen om ook mensen met katten te begeleiden. Sinds ik thuis zelf twee katten en een hond heb, is mijn interesse in de onderlinge relatie tussen beiden enorm gegroeid. Ik vind het erg belangrijk dat de kat in huis zeker evenveel aandacht en respect krijgt als de hond. Katten en honden zijn best wel anders. Hun lichaamstaal is anders, ze kijken ietwat anders naar de wereld en velen denken nog steeds dat het niet zou boteren tussen de twee. Uiteraard hoeft dat niet zo te zijn. Met een goede aanpak, met respect voor het perspectief van beide diersoorten en met veel liefde en begrip, kunnen beiden een heel gezellig leventje hebben samen.

Ik was gefascineerd door de wijze waarop mijn katten heel snel onze hond hebben geaccepteerd. Er was een tijdje enige aarzeling, maar zij hebben zelfstandig gekozen om toenadering te zoeken en zijn nu heel erg verdraagzaam naar onze hond toe. Ik vind het prachtig hoe de lompheid van onze grote hond door onze katten wordt geaccepteerd. Hoe zij rustig met hem omgaan, een grote boog rondom hem lopen als hij eet of kauwt op een been, hoe zij kalm blijven wanneer hij de clown uithangt en op een zeer ingetogen manier kunnen aangeven, wanneer hij te ver dreigt te gaan en hoe zij nadien, indien nodig toch nog beleefd weten te zeggen, wanneer hij de grens heeft bereikt. Hoe hij dan reageert, wanneer hij eens een poot op zijn neus krijgt en hoe de vrede opnieuw tot stand komt. Wij hebben uiteindelijk slechts zelden ingegrepen en doen dit ook slechts uitzonderlijk nog. Er is een soort verstandhouding en begrip gekomen tussen hen en dat maakt ons blij.

Wij hebben in het begin geholpen door hun te bieden wat ze nodig hadden en door onze hond voldoende te begrenzen, wanneer hij nog een pup was. Ik geloof dat onze dieren nu zo goed overeen komen door het creëren van de juiste omstandigheden, door ze de mogelijkheid te geven om succesvol te zijn, om te schuilen wanneer nodig en te benaderen in veiligheid. Ik help jullie graag om hetzelfde te bereiken.
Hebben jullie een kat en wensen jullie een hond erbij?
Hebben jullie een hond en denken jullie een katje bij te nemen?

Zit de relatie tussen jullie dieren niet altijd even goed?
Kijk gerust even naar het aanbod (klik hier) en ontdek hoe wij jou daarbij kunnen helpen.